lördag 21 maj 2011

Att vara otrogen eller att inte vara otrogen-det är frågan

Jag gillar kärlek. Och jag gillar förhållanden. Det bästa är ju såklart om den jag gillar också gillar mig tillbaks. Som en saga liksom. Det är så det ska vara. Inte konstigt att det bara är femåringar som tror på sagor. Jag beundrar de små liven. De har en sån skön världsbild. Tills de upptäcker att tomten har pappas skor på sig och luktar som honom. Det är då de börjar fatta att världen nog inte är som de tror ändå.

Men nu var det inte femåringar vi skulle prata om utan kärlek. Säg att pojke träffar flicka. Pojke tycker flicka mycket söt. Pojke bjuder ut flicka. Flicka tackar ja till den söta pojken. Flicka och pojke pussas och klär av sig nakna och........  *ssshhhhh....vi har femåringar här* Vi hoppar några steg fram och pojke och flicka är kära och bor ihop. Så långt allt väl. En dag ser pojke en annons i tidningen/på nätet: "Vill du vara otrogen? Kom till vår sajt" Pojke loggar in och blir medlem och träffar massa söta flickor att vara otrogen med.

Eller...??? Nä, så går det nog inte till va.

Att människor blir så upprörda över denna sajt övergår mitt förstånd. Det är ju inte som om folk fattat innan sajtens uppkomst att de har ett val att vara otrogna. En enda sajt gör ingen skillnad. Tror ni att fler hade blivit kriminella om nån startade en sajt: "Så blir du kriminell. Värsta tipsen. Prata med andra kriminella i vårt forum och få tips och råd hur du startar" Nu är inte otrohet nåt brottsligt och olagligt men man skulle nästan kunna tro det av folks reaktioner. Tror ni verkligen att ni kan hindra era män (för visst är det mest kvinnor som blir upprörda över sajten?) att vara otrogna genom att stänga ner en sajt? Då kanske ni skulle ta en titt på vanliga dejtingsidor. Det har trillat in förslag till mig från rätt många gifta män genom åren jag varit medlem. En del är öppna med det och vissa har t. om. skrivit på sajten som civilstånd att de är upptagna. Detta är bara ett forum av många där otrohet uppstår. Själv nappar jag inte på upptagna mäns förslag för det är emot min moral.

Det finns alltid frestelser och en enda liten sajt som har samma slogan som egentligen många andra sajter (fast där är det övertäckt) gör inte intresset större för folk att vara otrogna. Det kanske pushar dem över gränsen som funderat på det ett tag men de hade lika gärna kunnat gå ut på krogen och göra samma sak.

Återigen: Leva lyckliga i alla sina dagar? Femåringar tror på detta mina vänner, femåringar. Vi vuxna tror på lika delar lycka och olycka och att det krävs ett jäkla hårt arbete för en lycklig relation. Arbetar man tillräckligt hårt så kanske ingen vill vara otrogen men det innebär inte automatiskt livslång lycka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar